San José-i Unitárius Univerzalista
Testvérgyülekezet


     Gyülekezetünk az 1989-es fordulatot követően került kapcsolatba a San José-i Unitárius Univerzalista gyülekezettel (A.E.Á, Kalifornia), melyel azóta is kapcsolatot tart fenn.

     E kapcsolat eredményeként sikerült megvásárolni gyülekezetünknek egy ingatlant, amely most "Dávid Ferenc Nemzetközi Ifjúsági és Konferencia Központ" névvel működik és ad helyet számos egyházi és világi eseménynek. Így: gyermekek, ifjak táboroztatása, kirándulók szálláshelye, az immár több mint 25 éve megrendezésre kerülő Művésztábor helyszíne. A két gyülekezet közti kapcsolatot a kölcsönös látogatásokkal igyekezett a két gyülekezet élőbbé tenni.

     Bár a két gyülekezet közti segítségnyújtás anyagi vonatkozása a San José-i gyülekezet irányába mozdítja a mérleget, meggyőződésünk, hogy a két gyülekezet kapcsolata nem pusztán az anyagiakra korlátozódik, hanem igen nagy hangsúlyt kap a baráti kapcsolatok kialakulása és az a tudat, hogy bár kilóméterek ezrei választanak el, emberi igényeink hasonlóak, hisz barátságra, szeretetre, egymásra való odafigyelésre vágyunk mindannyian.